Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×

Welkom

Maximaal jaarinkomen voor socialehuurwoning

De overheid heeft een maximaal jaarinkomen ingesteld om voor een socialehuurwoning in aanmerking te kunnen komen. Dit bedrag wordt, net zoals de maximale netto huurprijs, ieder jaar aangepast.
De overheid heeft vanaf 1 januari 2016 nieuwe regels ingevoerd. Dit betekent dat u vanaf 1 januari 2016 niet meer op alle woningen kunt reageren, maar dat reageren afhankelijk is van uw inkomen. Dit heeft passend wonen. Om te zien wat dit voor u betekent, klikt u hier.

Uitzonderingen
Sommige woningen worden aangeboden voor middeninkomens, dit staat in de advertentie aangegeven. Ook voor sommige andere groepen, zoals sommige urgenten, wordt een uitzondering gemaakt. Als u denkt dat u een uitzonderingspositie heeft, dan kunt u contact opnemen met één van de corporaties.

Uw inkomensgegevens bij WoningNet Holland Rijnland
Het is belangrijk dat u het juiste inkomen opgeeft in uw inschrijfgegevens. Uw inkomen wordt bij toewijzing namelijk altijd door de woningcorporatie gecontroleerd. Als dan blijkt dat u meer dan € 36.798 (prijspeil 1 januari 2018) verdient, gaat de woning alsnog aan u voorbij. Het is daarom belangrijk om de inkomensinformatie in uw inschrijving actueel te houden.

Door de invoering van passend wonen is het nog belangrijker om uw actuele inkomen en huishoudgegevens in uw inschrijving op te nemen. Immers, als deze niet goed zijn ingevuld kan het voorkomen dat u wel recht heeft om op de woning te reageren maar dat deze door foutieve inkomens en/-of huishoudgegevens niet aan u wordt getoond. U bent zelf verantwoordelijk voor het actueel houden van uw gegevens.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de woningcorporaties.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.