Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Woonvormen


De regio Holland Rijnland kent verschillende woonvormen voor speciale doelgroepen.

Normale woning
Woningen, zonder bijzondere kenmerken, die beschikbaar zijn voor ingeschreven woningzoekenden die voldoen aan de voorwaarden voor inkomen en aantal personen. Deze woningen zijn ook beschikbaar voor urgenten en woningzoekenden die vallen onder de door de overheid opgelegde bijzondere toewijzing.

Starterswoning
Een starterswoning heeft geen specifieke kenmerken. Dit is een normale woning die alleen beschikbaar is voor starters. U bent starter als u geen zelfstandige woonruimte in de regio Holland Rijnland achterlaat bij verhuizing.

Seniorenwoning
Seniorenwoningen zijn gelijkvloerse woningen voor mensen vanaf 55 jaar. Deze woningen zijn zonder trap bereikbaar en zijn vaak voorzien van extra aanpassingen zoals beugels aan de muur. U heeft voor een seniorenwoning geen indicatie nodig.

Aangepaste woning
Woningen voor mindervaliden die aantoonbaar zijn aangewezen op een ingrijpend aangepaste woonruimte. Voor meer informatie over aangepaste woningen kunt u contact opnemen met de lokale woningcorporatie.

Zorgwoning
Dit is een woning die is aangepast voor het krijgen van zorg. Voor een zorgwoning gelden bepaalde voorwaarden. Voor meer informatie over zorgwoningen kunt u contact opnemen met de lokale woningcorporatie.


Veelgestelde vragen

Hoe schrijf ik me in voor een seniorenwoning en wat zijn de voorwaarden?

In de regio Holland Rijnland bestaat geen specifieke inschrijving voor senioren. Met de algemene inschrijving als woningzoekende kunt u reageren op de seniorenwoningen die WoningNet Holland Rijnland aanbiedt. Om in aanmerking te kunnen komen moet de hoofd- of medeaanvrager 55 jaar of ouder zijn. Ook moet u voldoen aan de voorwaarden die in de woningadvertentie staan.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan WoningNet Holland Rijnland Dank u wel voor uw reactie

Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u contact opnemen.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.