Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Holland Rijnland Huurwijzer 


 

De Holland Rijnland Huurwijzer is ontwikkeld door het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Het Nibud is een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over geldzaken van huishoudens. De Huurwijzer kunt u gebruiken bij het bepalen of de woning die u wilt gaan huren past binnen uw budget. Het is een advies om u te helpen een goede keuze te maken.


Wat kunt u met de Holland Rijnland Huurwijzer ?

Met de Holland Rijnland HuurWijzerkunt u snel nagaan (in ongeveer 2 minuten) of u de huur straks gemakkelijk kunt betalen, het nodig is om te bezuinigen op andere uitgaven, of dat u beter kunt kiezen voor een andere woning. De Huurwijzer Holland Rijnland helpt u bij het maken van een bewuste keus. Klik hier om meteen naar de Holland Rijnland Huurwijzer te gaan.

Hoe werkt het?

Tijdens het doorlopen van de zeven vragen van de Holland Rijnland Huurwijzer vult u gegevens in over de woning, uw huishoudsituatie en uw huishoudinkomsten. De Holland Rijnland Huurwijzer geeft vervolgens aan of de nieuwe huur makkelijk of maar net in uw budget past. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor de Holland Rijnland Huurwijzer. Ze worden niet opgeslagen. 

Voor u begint

Het is handig om van te voren onderstaande gegevens op te zoeken.

Rekenhuur 

Zoek op wat de rekenhuur is van de woning waar u naartoe wilt verhuizen. U vindt deze op de site van www.woningnethollandrijnland. Klik in de advertentie van de woning op ‘meer informatie' en scroll naar beneden. Onderaan de pagina vindt u het bedrag van de rekenhuur. De rekenhuur bestaat uit de netto huur en een deel van de servicekosten.

Energielabel

Zoek het energielabel van de woning op. Klik hiervoor in de advertentie op ‘meer informatie’ en daarna op het tabblad ‘kenmerken’. 

Inkomen 

Ga na wat het inkomen is van alle leden van uw huishouden. Dus ook het inkomen van uw partner, kinderen ouder dan 18 jaar en eventuele andere huisgenoten die meeverhuizen. Het inkomen kunt u op twee manieren vinden. Kies wat u het makkelijkst vindt.  

  • Het gezamenlijke verzamelinkomen (jaarbedrag): dat vindt u op de inkomensverklaring van de belastingdienst of op de laatste belastingaangiftes van u en uw huisgenoten. Rond deze bedragen af op hele euro’s.
  • Het gezamenlijke netto maandinkomen. Tel hiervoor de netto bedragen van de loonstroken van u en van uw huisgenoten van boven de 18 jaar op. Rond deze bedragen af op hele euro’s.

 

Naar de Holland Rijnland Huurwijzer

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.