Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Voor een socialehuurwoning


U heeft een inschrijving bij WoningNet Holland Rijnland nodig als u wilt reageren op socialehuurwoningen. Inschrijven kan via deze website.

Voor het inschrijven moet u aan verschillende voorwaarden (zie de veelgestelde vraag onderaan deze pagina) voldoen. Ook geldt er een maximale inkomensgrens om in aanmerking te komen voor een socialehuurwoning.

Daarnaast geldt vanaf 1 januari 2016 de regel dat de huurprijs van een woning moet passen bij uw inkomen en de samenstelling van uw huishouden. Dit wordt passend wonen genoemd.

Als u zich inschrijft maakt WoningNet een registratienummer voor u aan, het wachtwoord mag u zelf bedenken. Na inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail van WoningNet met een activeringslink.

Een inschrijving bij WoningNet regio Holland Rijnland kost € 10. Als u ingeschreven wilt blijven staan, betaalt u jaarlijks € 10 verlengingskosten.
U kunt uw inschrijfkosten betalen via iDEAL of door bij uw inschrijving een doorlopende machtiging af te geven. WoningNet Holland Rijnland incasseert de inschrijfkosten ongeveer tien werkdagen na de inschrijving.

Let op: als u al bent ingeschreven en u wilt alsnog een doorlopende machtiging afgeven, dan kan dat alleen als u de mail voor het betalen van uw verlengingskosten heeft ontvangen. Op een ander moment in het jaar is dit niet mogelijk.

Uw inschrijving vervalt zodra u een socialehuurwoning accepteert van één van de woningcorporaties of andere verhuurders via WoningNet Holland Rijnland. Uw inschrijving vervalt ook als u de inschrijfkosten en/of verlengingskosten niet betaalt.

Bent u het niet eens met uw uitschrijving? Dan kunt u een klacht indienen bij de Klachtencommissie Woningnet Holland Rijnland (KWHR), via deze link of middels een brief aan KWHR, p/a Postbus 126, 2160 AC Lisse.

 


Veelgestelde vragen

Wat zijn de voorwaarden om mij in te schrijven bij WoningNet?
  • U moet minimaal achttien jaar zijn. Als blijkt dat u bij uw inschrijving jonger was dan 18 jaar, dan vervalt uw inschrijving. De betaalde inschrijfkosten worden niet teruggestort.
  • U beschikt over de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsstatus.
  • U mag maar één keer ingeschreven staan als hoofdaanvrager bij WoningNet Holland Rijnland.
  • uw inschrijving moet jaarlijks worden verlengd.

Een inschrijving is persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar op iemand anders.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan WoningNet Holland Rijnland Dank u wel voor uw reactie
Wat kost een inschrijving en hoe betaal ik?

Een inschrijving voor huurwoningen kost eenmalig € 10 administratiekosten en vervolgens jaarlijks € 10 verlengingskosten.
U betaalt via iDEAL of door een machtiging af te geven. Dit is een doorlopende machtiging voor zowel de eenmalige € 10 administratiekosten als de jaarlijkse € 10 verlengingskosten.

Als het WoningNet Holland Rijnland niet lukt om via de machtiging de inschrijfkosten te incasseren, ontvangt u een verzoek om op een andere manier te betalen. U kunt dan het bedrag van € 10 zelf overmaken. Het jaar daarop kunt u voor de betaling van de verlengingskosten alsnog een machtiging afgeven. U krijgt daarover automatisch bericht in de maand voor de vervaldatum.

U bent zelf verantwoordelijk voor de betaling van de inschrijfkosten en de verlengingskosten. Ook als u het automatische bericht niet heeft ontvangen.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan WoningNet Holland Rijnland Dank u wel voor uw reactie
Het lukt niet om me bij WoningNet in te schrijven via de website

Als inschrijven via de website niet lukt, kan dit verschillende redenen hebben: 

  • U heeft een tweelingbroer of -zus die al staat ingeschreven bij WoningNet Holland Rijnland. U kunt zich alleen inschrijven via één van de deelnemende woningcorporaties. Neem dan een kopie van een geldig legitimatiebewijs van zowel uzelf als van uw tweelingbroer of -zus mee.   
  • Er is een andere persoon die dezelfde achternaam en geboortedatum heeft. U kunt zich alleen inschrijven via één van de deelnemende woningcorporaties. Neem dan een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee.
  • U staat al ingeschreven bij WoningNet Holland Rijnland. Vraag uw inschrijfgegevens op via één van de corporaties.
Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan WoningNet Holland Rijnland Dank u wel voor uw reactie
Ik heb nu een jaarinkomen hoger dan € 38.035 (prijspeil 1 januari 2019) is inschrijving bij WoningNet Holland Rijnland zinvol?

Ja, inschrijven is zeker zinvol. Voor middeninkomens (inkomens van € 38.035 tot € 42.436,--, prijspeil 1 januari 2019) gelden sinds een paar jaar meer mogelijkheden voor het huren van een sociale huurwoning. 10% van het aantal woningen aan kan deze doelgroepen worden verhuurd.

Overweegt u zich bij WoningNet Holland Rijnland in te schrijven, dan is het belangrijk dat u zelf de afweging maakt of dit voor u zinvol is. Het is natuurlijk ook mogelijk dat u al ingeschreven staat bij WoningNet Holland Rijnland en dat uw inkomen hoger is dan € 38.035,--. Misschien verwacht u dat uw inkomen gaat dalen en dat u over een tijdje wel in aanmerking komt voor een sociale huurwoning. In de tussentijd bouwt u dan inschrijftijd op. Andersom kan het ook zo zijn dat u nu niet genoeg verdient, maar dat u de komende jaren meer gaat verdienen. Denk dus goed na voordat u zich in- of uitschrijft bij WoningNet Holland Rijnland.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan WoningNet Holland Rijnland Dank u wel voor uw reactie

Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u contact opnemen.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.