Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Socialehuurwoning


Een socialehuurwoning is een huurwoning met een maximale netto huurprijs van € 720,42 (prijspeil 1 januari 2019). De meeste socialehuurwoningen in de regio Holland Rijnland zijn in bezit van woningcorporaties. De woningen worden aangeboden via deze website en om erop te reageren heeft u een inschrijving bij WoningNet Holland Rijnland nodig.

Inkomensmaximum

Per 1 januari 2019 is het maximale jaarinkomen (toetsingsinkomen van uw huishouden, kinderen niet meegerekend) waarmee u op een sociale huurwoning kunt reageren vastgesteld op € 38.035. Wilt u weten wat dit voor u betekent? Hier kunt u meer informatie lezen.

Middeninkomen

LET OP: voor middeninkomens (inkomens van € 38.035 tot € 42.436) meer mogelijkheden voor het huren van een sociale huurwoning. 10% van het aantal woningen kunnen aan deze doelgroepen worden verhuurd.

Voorwaarden lage inkomens

Wilt u reageren op een woning? Dan moet uw inkomen daarvoor passend zijn. Dit betekent dat het huren van een woning inkomensafhankelijk wordt. Dit voorkomt dat u meer betaalt voor woningen dan u financieel kunt dragen. Wilt u weten wat dit precies voor u betekent? Klik hier voor meer informatie.


Veelgestelde vragen

Hoe lang moet ik wachten op een socialehuurwoning?

De vraag naar socialehuurwoningen in de regio Holland Rijnland is groot. De wachttijden verschillen per plaats, woningtype en buurt. Met een inschrijving kunt u als u bent ingelogd bij iedere woning zien wat uw voorlopige positie is. Dit geeft u een indicatie van de wachttijd voor een bepaald type woning of voor een bepaalde buurt.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan WoningNet Holland Rijnland Dank u wel voor uw reactie
Wat zijn de voorwaarden om mij in te schrijven bij WoningNet Holland Rijnland voor sociale huur?
  • U moet minimaal achttien jaar zijn. Als blijkt dat u bij uw inschrijving jonger was dan 18 jaar, dan vervalt uw inschrijving. De betaalde inschrijfkosten worden niet teruggestort;
  • U beschikt over de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsstatus;
  • U mag maar één keer ingeschreven staan als hoofdaanvrager bij WoningNet Holland Rijnland;
  • uw inschrijving moet jaarlijks worden verlengd.

Een inschrijving is persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar op iemand anders.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Stel uw vraag aan WoningNet Holland Rijnland Dank u wel voor uw reactie

Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u contact opnemen.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.