Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Begrippen


A
Aangepaste woning

Een aangepaste woning is een woning met een of meer voorzieningen.

Appartement

Een appartement is een gelijkvloerse woning in een groter gebouw, zoals een flat.

B
Benedenwoning

Een benedenwoning is een gelijkvloerse woning met de voordeur direct aan de straat.

Bovenwoning

Een bovenwoning is een woning met de voordeur direct aan de straat, met een trap naar de verdieping waar de woning ligt.

D
Digizine

Een digitale woningkrant met daarin maximaal 9 passende socialehuurwoningen uit uw persoonlijk woningaanbod.

E
Eengezinswoning

Dit is een woning (meestal met twee verdiepingen) met de voordeur op de begane grond, doorgaans in een rij naast elkaar, vaak met tuin en zonder bovenburen.

Energielabel

Het energielabel geeft weer hoe goed een woning is aangepast op het besparen van energie, bijvoorbeeld door isolatie of dubbel glas. Klasse A betekent dat de woning energiezuinig is. Klasse G geeft aan dat de woning weinig mogelijkheden geeft om energie te besparen.

Etagewoning

Een etagewoning is een woning in een meergezinsgebouw die toegankelijk is via een (mogelijk gemeenschappelijke) toegangsdeur vanaf de openbare weg.

G
Galerijwoning

Een galerijwoning is een gelijkvloerse woning met de voordeur aan een galerij.

H
Huishouden

Een huishouden is een alleenstaande of meerpersoonshuishouden, al dan niet met kinderen, die een duurzaam gemeenschappelijke huishouding voeren of willen gaan voeren.

M
Maisonnette

Een maisonnette is een woning met minimaal twee verdiepingen met de voordeur aan de straat, in een portiek of aan een galerij.

N
Normale woning

Een normale woning heeft geen speciale voorzieningen of aanpassingen.

O
Oppervlakte

Op de website bij de aangeboden woningen vermelden wij de oppervlakte van de woning. Deze totale oppervlakte bestaat uit de woonkamer, keuken, slaapkamer(s), badkamer en berging. De hal en gang tellen wij niet mee.

P
Portiekwoning

Een portiekwoning is een woning zonder trappen met de voordeur in een portiek.

S
Seniorenwoning

Een seniorenwoning is een woning voor mensen vanaf 55 jaar. Deze woningen liggen meestal op de begane grond of eerste verdieping, of zijn bereikbaar met een lift.

Socialehuurwoningen

Socialehuurwoningen hebben een maximale nettohuur van € 720,42.

Starterswoning

Een starterswoning heeft geen specifieke kenmerken. Het is een normale woning die wordt aangeboden aan starters. U bent starter als u niet beschikt over zelfstandige woonruimte in de regio Holland Rijnland die u bij verhuizing achterlaat.

V
Vrijesectorhuurwoningen

Vrijesectorhuurwoningen hebben een netto huurprijs van minimaal € 720,42 (prijspeil 1 januari 2019). U kunt geen huurtoeslag krijgen voor vrijesectorhuurwoningen.

W
Woonwensen

Door u opgegeven wensen waaraan uw toekomstige woning moet voldoen.

Z
Zelfstandige woning

Een zelfstandige woning heeft een eigen voordeur en eigen voorzieningen, zoals keuken en badkamer die niet gedeeld worden met anderen.

Zorgwoning

Dit is een woning die is aangepast voor het krijgen van zorg. Voor zorgwoningen is bijna altijd een indicatie nodig. Zorgwoningen werden vroeger aanleunwoningen genoemd.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.